Högskoleprovet

Högskoleprovet – Tips och information

Ge ut din bok på Vulkan

BoktryckeriÄr du en av tusentals personer med författarambitioner, som kanske har ett färdigt manus, men som inte lyckats få din bok utgiven? Du kanske har blivit refuserad av de stora förlagen (detta är inget ovanligt, de drar sig för att ta in nya och oetablerade namn, eftersom det är en finansiell risk - varje ny författare som säljer dåligt ger förlaget en förlust på tiotusentals kronor), du kanske inte ens bemödat dig om att skicka ditt manus till förlagen, eller så kanske ditt manus behandlar ett så pass smalt ämne att inget förlag vill ge ut det. Oavsett vad som anledning är så finns det en lösning på ditt problem: ge ut din bok på Vulkan!

Vulkan är Nordens största tjänst för egenutgivning, vilket innebär att du själv kan ge ut din bok utan att vända dig till ett förlag. Vulkan hjälper till att sälja boken på nätet och i bokhandeln, samtidigt som du behåller rättigheterna till ditt verk och kan sälja den själv också. Det som särskiljer Vulkan från konkurrenterna är att de kan erbjuda en lång rad olika kringtjänster helt efter dina behov. De kan hjälpa dig marknadsföra din bok, de kan hjälpa dig med formgivning, de kan få din bok recenserad, de kan korrekturläsa din bok åt dig - de kan helt enkelt göra allt som ett vanligt förlag gör, fast bara om du behöver det.

Du betalar alltså bara för att få hjälp med de delar som du själv inte klarar av eller vill ta hand om. På så sätt får du ut din bok till ett jämförelsevis lågt pris, vilket också ger dig större vinstmarginaler när du säljer boken.

15 Jun 2014